У Харкові викрили блогера-прихильника “руського міру”

У Харкові 60-річний місцевий мешканець поширював у YouTube відео, що принижують ЗСУ і заперечують збройну агресію рф проти України. Поширення такого контенту є злочином в Україні, 60-річному харків’янину загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією слідства що харків‘янин, будучи адміністратором каналу на відеохостингу YouTube, систематично поширював відеоролики, у яких виправдовував та заперечував збройну агресію рф проти України.

Так, в одному з таких відео промовець прямо принижує ЗСУ та зазначає, що «росія хоче захопити Україну, докладаючи мінімум зусиль».

“В іншому відеоролику, що поширив харків’янин, «виступає» російський військовий, який окреслює загарбницькі дії Росії в контексті історичної ретроспективи. Він стверджує, що не розділяє західних цінностей, бо в нього інші інтереси і попереджає, що воювати він вміє.”, – розповіли в прокуратурі.

За висновком комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи мовлення, у наданих відеозаписах міститься інформація щодо виправдовування, підтримки, схвалення збройної агресії рф проти України.

Слідчі повідомили 60-річному блогеру про підозру в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436 КК України). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

У Нацполіції області розповіли, що під час обшуку за місцем проживання підозрюваного слідчі виявили та вилучили предмети забороненої символіки – прапор рф, георгієвську стрічку. Також було вилучено жорсткий диск, мобільний телефон фігуранта.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові місцевий мешканець, перебуваючи під постійними російськими обстрілами, схвалював дії ворога. Слідчі відкрили кримінальну справу на цього прихильника “руського міру”.